Tánc

Hiphop

2013-11-22 11:15:541

A hiphop egy zenei műfaj és egy életstílus is egyben, ami magában foglal megannyi dolgot, például a zenét, az öltözködést, a szlenget. A hiphop az Egyesült Államokból, Bronxból indult.

A hiphop elsősorban egy szubkultúra, mivel van saját zenei stílusa, ami az MCing/emszízés = ütemre szövegelés, rappelés és a DJing/Scratch = lemez-karcolás, van saját tánckultúrája is, ami a break, rajz/festői stílusa a graffiti, valamint rengeteg sport, ami még hozzá köthető, pl. a kosárlabda és a streetball. A hiphop alkotások témája, hangulata, a műfaj bármelyik területén laza, határozott, agresszív, néhol bolondos. Ez arra vezethető vissza, hogy a stílus Amerikából származik, főleg azokból az időkből, amikor az afroamerikaiakat elnyomták.

A tánc jótékony hatásai

2013-11-22 09:33:551

A tánc nem csak egy kellemes időtöltés, számos jótékony hatással rendelkezik szervezetünkre nézve.

Fokozza a test rugalmasságát, mivel a táncórák többsége nyújtó gyakorlatokból álló bemelegítéssel kezdődik. A különböző izomcsoportok átmozgatása pedig hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, és csökkentheti a porckopás, és az ínszalag szakadás kialakulásának esélyét.

Mivel a tánc a testmozgás egyik formája, önmagában is fizikai aktivitást igényel. Ez nagyban növeli az állóképességünket és hozzájárul fizikai erőnlétünkhöz is.

Minden testmozgás, beleértve a táncot is, fokozza az agyunk vérellátását, ami fokozza a szellemi teljesítőképességünket, éberségünket, és koncentrációnkat.

Mivel a mozgás közben olyan hormonok szabadulnak fel a testünkben, amelyek hozzájárulnak a hangulat fokozásához, jobb lehet a kedvünk minden egyes nap, és könnyebben leküzdhetjük a stresszt.