Úszás

Útmutató a gyors, laza és könnyed gyorsúszáshoz

2013-10-25 15:36:191

Brenton Ford, a cikk szerzője 20 éves úszómúlttal rendelkezik, elit szenior úszóklubban edzősködik Ausztráliában, maga korcsoportjában 400 m-en országos csúcstartó és nyíltvizi versenyeken is jó eredményekkel rendelkezik. Világszerte segíti úszó és triatlonista tanítványait a gyorsúszó stílusuk tökéletesítésében. A cikk a www.effortlessswimming.com honlapról ingyenesen kérhető útmutató rövidített változata.

Gyorsúszás alapjai - technikai elemek

2013-10-25 15:27:361

Milyen kép is van az emberek fejében a gyorsúszásról? Egy nagyon harmónikus, szimmetrikus mozgásforma amit elég nehéz megtanulni és mindenki fél is tőle egy kicsit, pedig nem kellene. Az úszásnemekről szóló cikksorozatunk első részében a gyorsúszás technikájának különböző elemeit mutatjuk be.

Az Úszás

2013-10-25 15:32:501

Az úszás a folyadékban történő mozgás összefoglaló neve. Tárgyak és állatok mozgását is szokták így nevezni, ám ez a szócikk kifejezetten az emberek vízben történő tevékenységével foglalkozik. Az úszás sporttevékenység, amit versenyszerűen is lehet űzni, de szabadidős tevékenységként, valamint egészségügyi célból is sokan kedvelnek. Az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg. Kicsi a sérülés és a túlterhelés veszélye. Gerincbántalmakban szenvedőknek, illetve baleseti rehabilitációban részesülő pácienseknél szokták egészségügyi célból javasolni.

Forrás: http://hu.wikipedia.org